MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 17
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dzięki zawartości kwasu elagowego, regularne jedzenie...
fot. PIKSEL/Getty Images

To się dzieje z organizmem, gdy codziennie jesz truskawki. Są dobre dla serca, skóry i wątroby. Poznaj właściwości odżywcze truskawek

Mniejsze ryzyko zawału serca

Dzięki zawartości kwasu elagowego, regularne jedzenie truskawek może obniżać stężenie cholesterolu frakcji LDL we krwi, a dzięki temu obniżyć ryzyko rozwoju miażdżycy, zawału serca i udaru mózgu. Naukowcy zaobserwowali, że spożywanie 500 g truskawek miesięcznie obniża stężenie cholesterolu całkowitego o prawie 9 proc., a cholesterolu LDL – 13,5 proc.

Zobacz również

OSP Chodenice jako pierwsza jednostka w Bochni weszła do KSRG

OSP Chodenice jako pierwsza jednostka w Bochni weszła do KSRG

Policja zatrzymała sprawców dotkliwego pobicia 22-latka

Policja zatrzymała sprawców dotkliwego pobicia 22-latka

Polecamy

W wodociągu Janowo wykryto bakterie coli. Sanepid ostrzega

W wodociągu Janowo wykryto bakterie coli. Sanepid ostrzega

Hit twórców GTA i 12 innych gier trafił do PS Plus Extra i Premium w maju

Hit twórców GTA i 12 innych gier trafił do PS Plus Extra i Premium w maju

GIS ostrzega: ta mąka może być niebezpieczna dla alergików

GORĄCY TEMAT
GIS ostrzega: ta mąka może być niebezpieczna dla alergików