MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Soczysty indyk z grilla. Sekretem smaku jest wyśmienita marynata. Przepis na danie z grilla, którym zaskoczysz swoich gości

Delikatny indyk z grilla. Krok 1

Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę, miód, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek, chili, tymianek, zioła prowansalskie i szczyptę soli. Pokrój mięso z indyka na małe filety, możesz je delikatnie roztłuc tłuczkiem, by miały jednakową grubość. Posmaruj każdy kawałek marynatą i odstaw całość na ok. 1,5 godziny.

Zobacz również

Znęcanie i molestowanie dzieci w przedszkolu pod Legnicą. Sprawę bada prokuratura

Znęcanie i molestowanie dzieci w przedszkolu pod Legnicą. Sprawę bada prokuratura

KBKS Radomsko chwali się sukcesami swoich biegaczy i kolarzy. ZDJĘCIA

KBKS Radomsko chwali się sukcesami swoich biegaczy i kolarzy. ZDJĘCIA

Polecamy

Nowe konsole Xbox zaskoczyły – co warto wiedzieć?

Nowe konsole Xbox zaskoczyły – co warto wiedzieć?

„Wieczne afery”, czyli walka rodziców o prezenty dla nauczycieli na koniec roku

„Wieczne afery”, czyli walka rodziców o prezenty dla nauczycieli na koniec roku

Darmowe noclegi na Sardynii! Tak, to możliwe. Jakie są warunki?

Darmowe noclegi na Sardynii! Tak, to możliwe. Jakie są warunki?